Haber

Feti Yıldız: HDP’nin Hazine yardımı nasıl tahsil edilecek?

ANKARA– MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) aldığı Hazine yardımına itirazını sosyal medya hesaplarından bir kez daha gündeme getirdi.

HDP’nin “terör örgütüyle organik bağlarının devam ettiği ve Hazine kaynaklarının terör örgütüne aktarıldığı” iddiasıyla Hazine destekli hesaplarının tedbir amaçlı bloke edilmesi talebini hatırlatan Yıldız, Yargıtay’ın yaptığı yeni başvuruyu hatırlattı. Şu sözlerle itiraz ediyor: Başsavcılığın yazısı üzerine YSK; HDP seçimlere katılmadığı için toplam 600 milyon 343 bin TL’lik hazine yardımının 400 milyonunun yeniden devreye alınmasını talep etti.”

‘SEÇİM İÇİN HAZİNE YARDIMI NASIL ALINACAK?’

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının bu talebinin davanın kapatılma kararıyla bir ilgisi olmadığını belirten Yıldız, “Seçimlere yapılan hazine yardımı nasıl tahsil edilecek? Tedbir kararlarının dava sonuna kadar devam etmemesinin mantıklı bir açıklaması var mı? sorularını iletti.

Ne oldu?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı daha önce hazine yardımı ödenen HDP’nin hesaplarının bloke edilmesini talep etmiş, tedbir olarak hesaplara bloke konulmuştu; Anayasa Mahkemesi, HDP’nin serbest bırakılması talebini kabul etti.

12 Haziran’da Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin seçimlere katılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yeni bir başvuruda bulunarak, 400 milyon 228 dolarlık hazine yardımına tedbir konulmasını talep etti. Seçim yılı nedeniyle fazladan ödenen HDP’ye bin TL. Anayasa Mahkemesi bu talebi 19 Haziran’da gündemine alacak. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu