Haber

99 yıl sonra gelen ‘İstiklal Madalyası’nın gururu

Milli Savunma Bakanlığı arşiv kayıtlarının incelenmesi sonucunda Milli Mücadele’de cephede görev yaptığı belirlenen Mustafa Ceylan’ın İstiklal Madalyası oğlu Selahattin Ceylan’a (71) 99 teslim edildi. yıllar sonra. Madalyayı babasının mezarına götürüp dua eden Selahattin Ceylan, “Büyük bir miras oldu. Benim için dünyalara bedel” dedi.

Ankara’nın Gölbaşı semtinde oturan Mustafa Ceylan, askerliğini 1920-1924 yıllarında Kurtuluş Savaşı sırasında yaptı. Çocuklarına Milli Mücadele’ye katıldığını, cephede kolundan yaralandığını ve İstiklal Madalyası’nı almaya hak kazandığını anlatan Mustafa Ceylan, 1966 yılında 18 yaşında iken rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Selahattin Ceylan, babasının hikayesini çocuklarına anlatırken, İstiklal Madalyası’na hak kazandığını gösteren eski bir belge olduğunu ancak kayıp olduğunu belirtti. Selahattin Ceylan’ın oğlu Coşkun Ceylan (41), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne dilekçe yazarak konunun araştırılmasını istedi. Milli Savunma Bakanlığı arşiv kayıtlarının incelenmesi sonucunda Milli Mücadele’de cephede görev yaptığı belirlenen Selahattin Ceylan’ın İstiklal Madalyası, yıllar sonra oğlu Selahattin Ceylan’a teslim edildi.

‘BÜYÜK BİR MİRAS’ Selahattin Ceylan, İstiklal Madalyası’nı babasının mezarına götürüp dua etti. Babası öldüğünde 14 yaşında olduğunu söyleyen Ceylan, “Babam çok iyi insandı. Babamdan bize bir madalya kaldı. Başka bir şeyimiz kalmadı. Ne tesbih ne saat. Şimdi bu madalya bizim olacak. Coşkun Ceylan, çocuklarıma torunlarıma büyük bir miras oldu. Dünyalara bedel Coşkun Ceylan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında böyle bir madalyayı almanın gururunu yaşadıklarını belirterek, “Tarif edilemez bir gurur” dedi. . Bu madalyayı babamız, babamızdan sonra biz, bizden sonra çocuklarımız, onlardan sonra da torunlarımız taşıyacak. Gurur duyulacak bir durum. Böyle bir şeyi araştırma imkanı olan arkadaşlara da mümkünse tavsiye ederim. Çünkü madalyayı görünce bu ülkenin kolay kurulmadığını anlıyorsunuz. Bu gerçekten tarif edilebilecek bir duygu değil, büyük bir gurur. Torunlarına böyle bir gurur mirası bıraktığı için dedeme teşekkür ediyorum. Mekanı cennet olsun” dedi.

Coşkun Ceylan da İstiklal Madalyası aldıklarını duyduktan sonra yakın çevrelerinden sürekli tebrik telefonları aldıklarını belirterek, “2 gündür babamın başı sağolsun, dedemin başı sağolsun. Köyümüzde böyle olayların olması gurur verici.Madalya ve belgemizi aldık.Ardından dedemin mezarı defnedildi.Başında bayrak, taşında gazi ile şanını inşallah yaşatacağız. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu